Bamboovement

Information

Head Start Ventures (HSV) heeft 2021 succesvol afgesloten met het sluiten van haar tweede investering: Bamboovement. HSV zal haar expertise inzetten om Bamboovement te faciliteren in hun missie eenmalig plasticgebruik te verminderen door het gebruik van duurzame grondstoffen, zoals bamboe of bio-composiet. HSV zal Bamboovement voornamelijk bijstaan op financieel en organisatorisch vlak.

HSV is verheugd verbonden te zijn aan het merk Bamboovement en samen met het team van Bamboovement hun missie te realiseren. Bamboovement wordt geleid door de jonge en passievolle ondernemer Joshua van der Hurk. Joshua heeft eigenhandig ervaren wat de effecten zijn van de huidige plasticconsumptie. Zo worden er bijvoorbeeld jaarlijks 5 miljard plastic scheermesjes weggegooid, waarvan er een aanzienlijk deel als zwerfafval eindigt. Bamboovement produceert en biedt reeds duurzame alternatieven aan voor alledaagse producten in de badkamer, waaronder bamboe tanden- en haarborstels. 2022 zal in het teken staan van de ontwikkeling en lancering van het eerste duurzame, plastic vrije scheermes.

Voor HSV betekent dit de tweede investering van 2021. De missie van Bamboovement wordt volledig omarmt door HSV en past naadloos binnen haar investeringsfocus. Head Start Ventures: ‘Wij zijn verheugd op de laatste dag van 2021 deze investering aan te kunnen kondigen. Door onze gelijkgestemde visie op de impact van duurzaamheid voor de wereld én commerciële prestaties zijn wij ervan overtuigd dat wij een prettige samenwerking met Joshua en het team tegemoet gaan’. Joshua van der Hurk, oprichter Bamboovement: ‘Het 100% begrip van onze duurzame missie was erg belangrijk, dit geeft ons vertrouwen voor een langdurige samenwerking. Daarnaast is hun financiële en organisatorische expertise een waardevolle toevoeging voor de groei van Bamboovement, bijvoorbeeld het begeleiden van toekomstige investeringsrondes.’

Contact:
maarten@headstartventures.nl reinier@headstartventures.nl